Vores kunder siger…

Her er lidt feedback fra nogle af vores kunder samt en mere dybdegående historie fra Klaus og Pia om deres oplevelse af forløbet om positiv og negativ kommunikation.

 • Vi har været på Rikke og Sebastians kommunikationsforløb for par. Det var interessant, og vi blev klogere både på os selv og hinanden. Værktøjerne/øvelserne er ligetil, og faktaboksen afslørede en del overraskende facts.
  Vi vil klart anbefale forløbet, uanset om man har problemer med kommunikationen i parforholdet eller ej, man kan altid blive klogere på sit forhold og hinanden og samtidig tager man en masse gode og brugbare fifs/øvelser med sig.
  Thomas & Louise.

 • Deltagelsen har givet anledning til flere konstruktive samtaler om kommunikationen mellem os. Fokus på ords betydning, tonefald og toneleje. Lytte og lære hinanden bedre at kende. Det har været positivt at prøve. Vi har egentlig et godt forhold og havde i forvejen fokus på hvordan vi kommunikerer med hinanden, men det har været godt at få nye redskaber og blive inspireret til små og store positive handlinger i forhold til hinanden. Jeg vil anbefale andre at gennemgå jeres forløb, og sige til dem, at de skal sætte god tid af til det. Både når de sidder med materialet, men også en god tidshorisont til at gennemføre forløbet.
  Maj-Brit & Lars.

 • Pia fortæller:
  Jeg hedder Pia, er 35 år og har været sammen med Klaus i ni år. Vi har Freja på fire. Vi bor i en lejlighed i Skanderborg, og Klaus og jeg har begge fuldtidsarbejde.
  Jeg havde i længere tid haft følelsen af, at vores forhold havde forandret sig og var begyndt at blive lidt slidt. Jeg bemærkede, at vi oftere skændtes om små, dagligdags ting, såsom skrald, støvsugning eller svigerfamilierne, og at der blev længere og længere mellem berøringer, nærhed – og sex. Jeg savnede de gode, lange snakke over en flaske rødvin om aftenen, som vi havde i starten, og jeg følte, at vi ikke længere var gode til at se hinanden i øjnene og virkelig lytte til hinanden. Der var bare så meget at se til med Freja, arbejde, hobbyer og resten af familien. På den anden side elskede jeg stadig Klaus og vores lille familie og vores liv sammen. Jeg syntes, at det var svært at sætte en finger på, hvad der var galt, så jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle snakke med Klaus om mine tanker uden at virke som et brokkehoved…
  En aften googlede jeg og fandt Et Bedre Parforhold og forløbet om Positiv og Negativ Kommunikation. Jeg meldte mig til, fordi jeg godt kunne lide det med, at det var praktisk, og at der var masser af input, fakta og ideer til, hvad man helt konkret kan gøre for at forbedre kommunikationen i forholdet. Jeg startede med at læse materialet igennem selv og blev meget overrasket over, hvor enkle øvelserne var, og hvor inspireret jeg blev af dem. Jeg fik virkelig lyst til at gøre noget ved det! En aften, da Freja var blevet puttet, fortalte jeg Klaus om forløbet og viste ham materialet. Det viste sig, at Klaus havde tumlet med lignende tanker, så han var faktisk glad for mit initiativ. Hvor dumt, at vi ikke bare havde snakket åbent med hinanden om, hvordan vi havde det! Nå, men vi brugte øvelserne i en måneds tid, og de førte til nogle rigtig gode snakke, som mest handlede om vores måde at tale til hinanden på, om at finde tid til hinanden i hverdagen og om at huske at vise hinanden, at vi er der for hinanden. Vi fik sat fokus på fælles oplevelser igen, som nok var røget lidt i baggrunden gennem arbejdet. Vi endte faktisk med at få min mor til at passe Freja en aften hver anden uge, så vi kan tage ud at spise, gå en tur i skoven eller tage i biografen. Det er vigtigt og før en kæmpestor forskel for os.
  Nu, tre måneder senere, kan jeg mærke, at jeg er blevet gladere og igen er mere tryg i forholdet. Jeg har mere lyst til sex, og jeg siger min mening mere åbent end før. Vi siger også tit til hinanden: ”Nå, hvor er du henne på termometret i dag?”, og så griner vi sammen og siger et tal på skalaen. Og får en snak om, hvorfor det måske kun er et 3-tal den dag, eller hvorfor vi er helt oppe på 9. Vi har også aftalt at gennemgå alle øvelserne sammen hvert år lige før vores bryllupsdag for at huske at passe godt på vores forhold og på hinanden. Et helt igennem spændende, øjenåbnende og praktisk forløb, som taler til både ham og hende, fordi øvelserne er så forskellige, og som kan bruges til at skabe de små ændringer, som et forhold kan have brug for, når man har været sammen i længere tid og har glemt hinanden lidt…